duminică, 5 iulie 2009

Bullmastiff


Bullmastiff

Bullmastifful este mai mic decat Mastifful. Caine puternic construit, compact, simetric, musculos da impresia de mare forta. Văzut din orice unghi, craniul este larg şi pătrat; cutat moderat când este in atenţie, dar nu si în repaus. Circumferinţa craniului este aproximativ egală cu înalţimea măsurată la partea superioara a umărului. Obrajii sunt plini. Ochii caprui intunecat sau de culoarea alunei; Urechile sunt in formă de V, pliate spre spate, inserate depărtat şi sus la nivelul crestei occipitale, dând o aparenţă pătratică craniului - ceea ce este foarte important; mici şi mai închise la culoare decât corpul. În alertă vârful urechii este la nivelul ochilor ; gatul este cambrat, potrivit de lung, musculos si aproape egal in circumferinta cu craniul; spatele este scurt si puternic; parul este scurt si dur, rezistent la intemperii, culcat pe corp.


Rasa veche, obtinuta din incrucisarea 40% bulldog - 60% mastiff si probabil cu mici infuzii de bloodhound de la care a mostenit un miros unic intre molossoizi . A fost recunoscuta in 1924.

Rasa a fost creata cu scopul de a însoţi paznicii de vânătoare şi a-i apăra, de a urmări braconierii în pădure, pe distanţe lungi şi pe teren greu, de a-i reţine fără a-i molesta şi de a fi capabil de a acţiona pe orice fel de vreme.

Sursa articol caini-ham.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu