duminică, 5 iulie 2009

Brac german cu par sarmos


Brac german cu par sarmos

Rasa este suplă, atletică şi plină de graţie. Ea este totodată puternică, datorită coapselor muşchiuloase, ce-i dau posibilitatea să se mişte rapid şi să se întoarcă repede. Are urechi lăsate şi relativ lungi, aşezate în partea de sus a capului. Botul este lung şi puternic, permiţându-i să prindă vânat greu. Profilul trebuie să fie drept sau cu un uşor nas roman. Ochii trebuie să fie cât mai închişi la culoare. Ochii de culoare deschisă sunt un defect. Coada se amputează la câteva zile după naştere, lăsându-se aproximativ jumătate din lungimea naturală.

Standardul rasei prevede pentru masculi o înălţime la greabăn de 62-66 cm, iar pentru femele de 58-63 cm. Greutatea este de cca. 30 kg în cazul masculilor, femelele fiind ceva mai uşoare.
Ţinând cont de faptul că rasa bracului german a fost creată pentru a trăi în preajma unei familii cât şi pentru vânătoare, temperamentul corect este cel de câine inteligent, curajos şi care dă dovadă de multă afecţiune, cooperează şi este uşor de dresat. Timiditatea, frica, supunerea exagerată, indispoziţia sau agresivitatea (în special faţă de oameni) sunt trăsături incorecte. De obicei, bracul german este foarte bun cu copiii, deşi trebuie avut grijă deoarece rasa poate fi mult prea jucăuşă, în special cu copiii mici. Aceşti câini iubesc interacţiunea cu oamenii şi apreciază familiile active, care le dau posibilitatea să-şi elibereze energia. Semnalează printr-un lătrat puternic prezenţa intruşilor pe teritoriul său, cu toate că nu se poate spune că bracul este un câine de pază. Un instinct de vânătoare puternic este corect, ceea ce este uneori periculos dacă aveţi animale mici, precum iepurii.

Sursa articol wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu