duminică, 5 iulie 2009

Brac german cu par scurt


Brac german cu par scurt

Bracul german cu par scurt este un caine de vanatoare robust, puternic, curajos, harnic, un adevarat prepelicar universal creat cu rigoare si tipic german.
Calitatile lui sunt mult mai multe iar polivalenta e bine ilustrata in multitudinea de examene de lucru cat si ipostaze de vanatoare. Ne vom referi aici pe scurt numai la trei dintre acestea.
Dar atat la camp cat si la balta, aportul la vanatul cu pene cat si cu par reprezinta partea care necesita cel mai mare volum de munca in pregatirea bracului german cu par scurt. Pe langa componenta nativa a aportului pregatirea da componenta de disciplina a aportului.
Numai dupa o pregatire indelungata si atenta cainele aporteaza folosind o "priza" corecta a aportului fara sa striveasca, sa muste sau sa smotoceasca piesa de aportat. Deasemenea aportul trebuie facut numai la comanda iar cand cainele ajunge in dreptul vanatorului trebuie sa se aseze fara comanda si sa astepte cu aportul in gura pana cand vanatorul intinde mana si rosteste comanda "lasa".
Cat de frumos este "tabloul" cu cainele in "sezi" in fata sau in dreptul piciorul stang al vanatorului tinand mandru aportul in gura.

Sursa articol deutsch-kurzhaar-vorstehhunde.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu