duminică, 5 iulie 2009

Bergamasco


Bergamasco

Caine ciobanesc, caine de paza, caine de companie
Cainii cantaresc aproximativ 32-38 kg la o inaltime la nivelul greabanului de 60 cm. Femelele cantaresc aproximativ26-32 kg si au o inaltime de 56 cm.
Standardul rasei permite abateri la ambele sexe cu pana la 2 cm in minus.
Blana acestui caine are un strat inferior gros, care are tendinta de a se impasli; parul de pe cap si umeri nu sufera aceasta transformare. Roba poate avea o culoare gri complet sau gri cu pete, negru complet, gri-galbui sau cu pete cafenii. Petele albe sunt permise atata timp cat nu reprezinta mai mult de 20% din suprafata robei.
In timpul primului an de viata, pieptanatul este suficient pentru Bergamasco. Dupa aceea, blana incepe sa se impasleasca si va trebui sa smulgeti smocuri de aproximativ 3 cm in diametru cu mana. Parul de pe cap trebuie periat. O baia din cand in cand este binevenita, dar este de preferat sa fie facuta pe parcursul verii pentru ca sunt necesare mai multe zile pentru ca blana sa se usuce.
Cainele este inteligent si extrem de dornic sa munceasca, independent, bine echilibrat si calm, curajos si alert, prietenos si se ataseaza foarte repede de familia sa umana.

Sursa articol zoopedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu