miercuri, 8 iulie 2009

Yorkshire Terrier


Yorkshire Terrier

Această rasă are o vechime de aproximativ 100 de ani, însă originile nu sunt în total cunoscute.
Yorkie este foarte cunoscut pentru pletele lungi, curgătoare, însa acestea necesită o mare îngrijire.Capul este lat, are un bot de lungime medie, iar urechile sunt purtate ridicat. Părul de la nivelul feţei este de obicei prins în vârful capului,cu o fundiţa care oferă o imagine drăgălaşă.Blana este albastră-cenuşie închisă sau negru cu tente de cafeniu.Înălţimea medie a acestei rase este de 15-17 cm., iar greutatea de 3-3,5 kg.
Această rasă de cele mai multe ori uită ca este foarte mică. Aceşti câini sunt foarte dornici de aventură şi îşi creează singuri probleme. Acestora nu le este frică de nimic, fiind dispuşi să-şi apere stăpânul, alertându-I când se apropie necunoscuţi. Yorkshire Terrier-ul poate fi foarte “dulce” şi cuminte, dar dacă se sperie sau este supărat peste măsură poate muşca.

Sursa articol wikipedia

West Highland White Terrier - Westie


West Highland White Terrier - Westie

West Highland White Terrierul (Westie- terrierul alb vest scoţian) este membru al grupului de terrieri şi este şi azi folosit pe post de câine de companie, prezentări de dresaj şi la expoziţie.

Durata de viaţă a unui Westie este de 13-14 ani iar numărul de pui poate fii de trei; poate avea chiar 4 căţeluşi.

Are o blană zburlită, frumoasă, nasul în formă de buton şi urechi mici ridicate dau acestei rase o imagine drăguţă şi răsfăţată. Corpul este compact, iar capul are forma celui de vulpe. Blana, totuşi, este particularitatea lor: o blană dublă, stratul exterior fiind drept cu păr tare, subpărul fiind moale şi abundent. Mişcarea este liberă, dreaptă şi uşoară. Înălţimea la femelă între minim 25 cm şi maxim 28 cm, la mascul este la fel.

Greutate la femelă şi mascul între 7 kg minimă şi 10 kg maximă, înălţimea fiind de minim 25 cm şi maxim 28 cm la ambele sexe.

Înălţimea şi greutatea: atât masculii cât şi femelele măsoară între 25 şi 28 cm la exemplarele adulte şi cântăresc între 7-10kg.

Boli: Westie este în general un câine mic, rezistent, cu puţine probleme specifice rasei. Unele exemplare au predispoziţie la bolile de piele şi la surzenie.

Boli curente: surzenie, defecte congenital-metabolice ale ficatului, boli de piele, displazie epidermică, boala lui Krabbe.

Sursa articol wikipedia

Vizsla


Vizsla

Vizsla este un caine de talie medie, solid, cu blana scurta, si extrem de activ. Dau o senzatie de noblete si gratie, acopera zona in care se misca intr-o maniera eleganta, miscandu-se extrem de rapid, in acelasi timp. Un exemplar al rasei poate ajunge la 64 cm si 30 kg, normal, masculii fiind mai puternici si mai inalti decat femelele.
Vizsla este un caine care mananca suficient de bine, si care trebuie sa dispuna de un sistem de hranire bine pus la punct. Are nevoie de o hrana echilibrata din toate punctele de vedere, sau de o dieta naturala, bazata pe cat mai multe substante hranitoare. Sumele alocate pentru hranirea acestuia nu sunt foarte mari, de vreme ce accentul trebuie sa se puna pe calitatea hranei, si nu pe cantitatea acesteia.

Sursa articol zooland.ro

Teckel


Teckel

Teckel (sau „Dachshund”) este numele unei rase de câini originare din Germania.
Teckel

Denumirea acestui câine în limba germană este cât se poate de clară: dachs înseamnă bursuc, iar hund înseamnă câine. Iată deci redată, încă din denumire, principala întrebuinţare vânătorească a acestei rase. Teckelul este un câine folosit pentru vânătoarea la vizuină, în general, şi în particular a viezurelui şi vulpilor.
Cele trei forme de păr

Se prezintă sub trei forme: cu păr lung, scurt sau sârmos şi a câte două tipuri: talie normală şi talie joasă (sau varianta pitică).

Sursa articol wikipedia

Terrier Rusesc - Tchiorny Terrier



Terrier Rusesc - Tchiorny Terrier

Terrier-ul negru rusesc este inca o rasa rara care isi trage originile din Rusia. Acest caine este un caine de paza si protectie, exceptional, iar daca este socializat adecvat poate fi si un companion al familiei excelent.
errier-ul negru rusesc este un caine compact si robust, cu un aspect patratos pe de-a-ntregul si o prezenta impunatoare. Capul este butucanos, cu o frunte lata si este prevazut cu o mustata si o barba. Stopul trebuie sa fie bine definit, dar nu pronuntat. Nasul este mare si de culoare neagra. Maxilarele sunt mari si puternice. Ochii de culoare inchisa sunt bine distantati. Urechile sunt triunghiulare, cu varfurile rotunjite, situate in varful capului si atarnand astfel incat varful lor sa ajunga pana la nivelul unghiurilor externe ale ochilor. Gatul trebuie sa fie gros, musculos si puternic. Lungimea corpului trebuie sa fie direct proportionala cu inaltimea la nivelul greabanului, dandu-i cainelui un aspect patratos. Umerii depasesc linia spinarii, iar crupa este usor lasata fata de aceasta. Coada este de regula scurtata si purtata in continuarea spinarii. Labele sunt mari, asemanatoare celor de urs, de culoare neagra, cu pernite mari si unghii groase si inchise la culoare. Membrele anterioare trebuie sa fie drepte si ciolanoase. Membrele posterioare sunt osoase si musculoase, cu un grad mare de angulatie.

Sursa articol animale.ro

Toy Fox Terrier - Fox terrierul de salon


Toy Fox Terrier - Fox terrierul de salon

Fox terrier-ul de salon este o versiune in miniatura a fox terrier-ului cu par neted. Acest caine mititel si plin de viata este mai calm decat fox terrier-ul cu par neted sau cu par sarmos si este o alegere mai buna pentru familiile mai putin active.

Sursa articol animale.ro

Shih tzu


Shih tzu

Shih tzu a fost creat pentru a fi un animal de companie si nimic altceva. Rasa este rezistenta si robusta, cea mai putin delicata dintre rasele „de jucarie”. Dau impresia ca sunt mandri si aroganti, dar, in realitate sunt tandri si foarte jucausi. Shih tzu este un caine mititel ager si plin de viata. Este un caine de paza vigilent, caruia ii place sa latre, dar in general este tacut in interiorul casei. Shih tzu este inteligent, dar si incapatanat.

Samoyed


Samoyed

Cainii de rasa Samoyed sunt caini utilitari rezistenti ,desi aspectul blanii lor extrem de bogate ne-ar face sa ne gandim la o rasa de caini de companie.Sunt deosebit de rezistenti la conditii meteorologice defavorabile , intrucat provin din zona cu clima cea mai rece de pe Terra.Cainele Samoyed va cauta in permanenta atentia stapanului sau, daca este lasat singur pentru mult timp se va plictisi.

Denumirea sa se leaga de tribul Samoyed din Siberia unde erau crescuti pentru a tracta saniile si a mana turmele de reni.Conditia fizica deosebita si puterea lor de a munci fac din cainele Samoyed unul cu totul deosebit.Cainii de rasa Samoyed au o inteligenta ascutita si isi indepilinesc cu succes sarcinile pe care i le delega stapanul daca acesta stie sa se impuna in fata lor.Firea lor independenta ii face sa fie candidati ideali la dresajul pentru pui deoarece ulterior au tendinta de a se impune ca lider in relatia cu stapanul lor.Cainele Samoyed este prietenos fata de copii si sociabil cu anturajul familiei din care fac parte.

Cainele Samoyed este puternic si are o sanatate de invidiat.Dupa o anumita varsta unele exemplare sunt predispuse la diabet, o dieta echilibrata si multa miscare in aer liber pot preveni aceasta afectiune.

sursa articol caini-de-rasa.ro

Spitz Finlandez


Spitz Finlandez

Este un caine de talie medie, asemanator cu o vulpe, cu un corp patrat. Capul este de marime mijlocie, cu fruntea usor arcuita. Stop pronuntat, cu un bot conic, nas mare si negru.Ochii sunt de marime medie, migdalati, de culoare inchisa. Urechile sunt mici, ascutite, ridicate si mobile. Blana este dubla cu un prim strat des, pufos, scurt si deschis la culoarea si un strat exterior format dintr-un par aspru, semi-ridicat sau ridicat, de culoare roscat-aurie cu sau fara pete albe pe degete si piept. Coada este lunga si stufoasa si purtata pe spate. Blana de pe piept si umeri este mai deasa, formand o coama.

Sursa articol infocaini.ro

Schnauzer-ul standard


Schnauzer-ul standard

Este un caine de talie medie, bine construit, robust, cu un format patrat. Are un cap dreptunghiular, botul egal ca lungime cu craniul, nasul rotund si negru. Ochii sunt de marime medie, ovali si de culoare inchisa. Urechile in forma de V sunt pliate pe langa cap la nastere si pot fi taiate pentru a sta ridicate. Are sprincene stufoase, mustati si barba caracteristice aceste rase. Coada este taiata scurt si ridicata. Blana este dubla, cu stratul exterior format dintr-un par scurt aspru si des. Poate fi de culoare negru, gri-fer pana la gri-argintiu sau culoarea sare si piper.
Este un caine inteligent, vioi, jucaus, energic, curajos, perseverent si ambitios. Foarte atasat de familie dar este suspicios si neincrezator cu strainii. Toleranti cu copiii se intelege in mod normal cu alti caini si alte animale de companie.

Sursa articol infocaini.ro

Scottish Terrier


Scottish Terrier

Este un caine de talie mica, scund, viguros, cu un aspect dreptunghiular, cu picioare scurte. Capul este proportional cu corpul, lung, conic, cu botul egal ca lungime cu craniul, cu barba. Ochii sunt migdalati, adanciti in orbite, distanati, de culoare inchisa si umbriti de sprincene stufoase. Urechile sunt mici, ascutite, ridicate si cu marginile exterioare paralele. Coada este groasa, conica, acoperita de par scurt si aspru este purtata drept sau usor indoit. Blana este dubla cu primul strat pufos, moale si scurt si un strat exterior format din par aspru, sarmos de culoare negru, galben-pai sau tigrat. Blana de pe picioare si burta atinge pamantul.
Este un caine energic, vioi, activ, curajos, sigur pe el, dar poate fi incapatanat uneori.Devotat si atasat de familiei, este independent, aspru si banuitor cu strainii. Accepta copiii daca nu il necajesc si il lasa in pace. Uneori poate fi agresiv cu alti caini, dar se intelege bine cu alte animale din gospodarie.

Sursa articol infocaini.ro

Saint Bernard


Saint Bernard

Câine de talie mare, având originea în Alpii Elveţiei unde a fost utilizat pentru paza gospodăriilor şi a turmelor, pentru cărăuşie şi tracţiune. A devenit celebru în secolul al XIX-lea fiind folosit, datorită puterii şi simţului său remarcabil de orientare, pentru salvarea călătorilor care se rătăceau sau erau înzăpeziţi în trecătorile alpine. Numele îi vine de la trecătoarea Saint Bernard, unde a trăit şi cel mai celebru reprezentant al rasei, cîinele Barry, care între 1800 şi 1812 a salvat 40 vieţi omeneşti şi este considerat câinele naţional al Elveţiei.

Saint Bernardul modern este rezultatul unei selecţii dirijate, la care au contribuit în mare măsură crescătorii britanici pe la mijlocul secolului trecut, subliniindu-se în special aspectul său masiv şi fixarea caracteristicilor specifice ale coloraţiei sale alb-roşii.

Se caracterizează prin capul foarte puternic, masiv, impozant, marcat prin pliuri ce-i brăzdează faţa, botul lat, cu aspect pătratic şi trufă marcantă, totdeauna de culoarea neagră. Ochii bruni sau căprui sunt de mărime mijlocie, plasaţi spre faţă, iar în cele mai multe cazuri pleoapa inferioară nu se închide complet. Privirea este serioasă, inteligentă şi mereu binevoitoare. Stopul este bine marcat.

Totul la acest câine exprimă vigoare, membrele sunt musculoase, labele mari, trupul masiv, spatele lat, gâtul scurt şi puternic, ţinut de obicei orizontal sau tn jos. Coada este prinsă sus, lată şi puternică, lungă şi foarte grea, în repaus cade în jos, fiind uşor curbată la vârf.

Se cunosc două varietăţi, în funcţie de lungimea părului : Saint Bernardul cu păr scurt şi Saint Bernardul cu păr lung.

Are un temperament foarte blând, este sensibil şi foarte ataşat de stăpân. Este un baby-sitter ideal, întrucât se înţelege foarte bine cu copii.

Are un instinct protector deosebit de dezvoltat şi a fost folosit în trecut in Alpi pentru a salva călătorii din avalanşe şi de frig. Rasă asemănătoare: Terra Nova (câine)

Sursa articol wikipedia

Shar-Pei

Shar-Pei

Schnauzer Pitic

Schnauzer Pitic

Schnauzer Urias

Schnauzer Urias

Rottweiler

Rottweiler

Papillon

Papillon

Pug

Pug

Pekinez

Pekinez

Pomeranian

Pomeranian

Peruvian hairless dog

Peruvian hairless dog

Pudel

Pudel

Perro de Presa Canario sau Dogo Canario

Perro de Presa Canario sau Dogo Canario

Pinscher German

Pinscher German

Pinscher pitic

Pinscher pitic

Puli

Puli

Pit Bull Terrier American

Pit Bull Terrier American

Ogar Afgan

Ogar Afgan

OTTERHOUND (COPOIUL PENTRU VIDRE)

OTTERHOUND (COPOIUL PENTRU VIDRE)

Newfoundland

Newfoundland

Malamut de Alaska

Malamut de Alaska

Mastino Napoletano sau Mastiff Neapolitan

Mastino Napoletano sau Mastiff Neapolitan

Lhasa Apso

Lhasa Apso

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Leonberger-ul

Leonberger-ul

King Charles Spaniel

King Charles Spaniel

Kuvasz

Kuvasz

Komodor

Komodor

Havanez

Havanez

Husky siberian

Husky siberian

Golden Retriever

Golden Retriever

Gordon Setter-ul

Gordon Setter-ul

Field spaniel

Field spaniel

Fila Brasileiro

Fila Brasileiro

English Springer Spaniel

English Springer Spaniel

English Pointer

English Pointer

Dalmatian

Dalmatian

Dog de Bordeaux

Dog de Bordeaux

Dog German

Dog German

Dog Argentinian

Dog Argentinian

Dobermann Pinscher

Dobermann Pinscher

Chihuahua

Chihuahua

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cocker spaniel englez

Cocker spaniel englez

Cocker Spaniel American

Cocker Spaniel American

Chow Chow

Chow Chow

Ciobanesc de Berna

Ciobanesc de Berna

Ciobanesc de Pirinei

Ciobanesc de Pirinei

Cane Corso

Cane Corso

duminică, 5 iulie 2009

Ciobanesc alb elvetian


Ciobanesc alb elvetian

Ciobanesc Belgian Malinois


Ciobanesc Belgian Malinois
Utilizarea cainilor din rasa Malinois a cunoscut o dezvoltare extraordinara
in ultimii 10 ani datorita recunoasterii caracterului lor si a capacitatilor
lor fizice si intelectuale exceptionale. Pe langa faptul ca au o
personalitate deosebita, sunt cei mai rapizi si mai buni caini pentru paza
si aparare, sunt cei mai buni caini de urma si detin recordul mondial la
saritura in inaltime, 2,80 m.

Malinois este face parte din grupul de caini ciobanesti belgieni, numele
fiindu-le dat dupa orasul Malines din Belgia unde a fost atestata prima data.
Celelalte varietati sunt Tervueren, Groenendael si Lakenois. Unii considera
ca difera de celelalte varietati doar prin culoarea si lungimea parului,
insa aceasta este departe de adevar. Malinois este cu mult superior
celorlalte varietati de ciobanesc belgian atat din punct de vedere al vitezei,
agilitatii cat si al temperamentului si inteligentei.

Agilitatea cainilor din aceasta rasa poate fi caracterizata fara probleme ca fiind asemanatoare cu cea a unei pisici. Pot face viraje foarte stranse la viteze foarte mari si pot sari cu usurinta de pe loc, fara nici un fel de antrenament, garduri de inaltimea unui om. Iar daca nu pot sari peste ceva, se catara.

Toti cainii Malinois sunt foarte afectuosi si creeaza legaturi puternice cu stapanul. De aceea de multe ori sunt vazuti in pozitia "asezat" rezemandu-se de piciorul stapanului.

Este foarte important modul in care sunt crescuti deoarece acesti caini invata foarte repede atat lucrurile bune cat si pe cele rele.
In prezent sunt preferati de politie in majoritatea tarilor dezvoltate datorita agilitatii, temperamentului deosebit de stabil si capacitatii de a lua cele mai bune decizii intr-o fractiune de secunda.

Sursa articol malinois.ro

Ciobanescul Belgian sau Groenendael


Ciobanescul Belgian sau Groenendael

Ciobanescul Belgian este un caine vigilent si constiincios cu un instinct protector puternic si teritorial. Aceasta rasa exceleaza nativ ca si caine politist si caine de paza.
Ciobanescul Belgian, in general, a fost creat in Belgia. Rasa Ciobanesc Belgian, in particular, a fost initial asociata cu orasul Groenendael si a fost creata de Nicholas Rose, un crescator belgian. El a infiintat prima canisa de ciobanesti belgieni formata din doua exemplare din aceasta rasa, Petite si Picard de Uccle. Descendentii lor au format stocul de prasila al rasei. Acest caine a fost format pentru a fi un companion inteligent si loial si pentru a fi utilizat in operatiunile de cautare si salvare, in serviciile politienesti si ca si mesageri si caini de ambulanta in timpul Primului Razboi Mondial. Astazi, Ciobanescul Belgian este mai des utilizat ca si caine de companie.

Cele patru rase belgiene au fost recunoscute de catre American Kennel Club in 1912 ca membre ale grupei ciobanestilor. In 1959, ele au fost recunoscute ca rase separate, cu exceptia Laekenois.

Sursa articol animale.ro

Ciobanesc Australian


Ciobanesc Australian

Provin din cainii ciobanesti din tara bascilor, care traiesc la granita franco-spaniola si care au fost adusi in Australia ,tara lanei Merinio, care nevoie de ciobani caini pentru a pazi imensele turme. La jumatatea secolului XIX, in timpul "goanei dupa aur", acest caine a ajuns si in America, unde au fost si omologati.
Reguli de hranire: ii place sa manance si devine obez daca nu face exercitii.

Media de viata: traiesc uzual intre 9 si 15 ani, cu media de 12-13 ani.

Media de pui fatati: intre 6-9, media este de 7

Descrierea generala a infatisarii: sint mai mult lungi decit inalti. Sint solizi si musculosi. Sint des comparati cu Collie Border.
Inaltimea si greutatea: Greutatea este intre 16 si 32 kg, catelele fiind incadrate lspre inceputul intervalului iar cainii spre finalul acestuia. Inaltimea cainilor este intre 51-58 cm, a catelelor intre 46-53 cm.

Tulburari: fiind un collie, poate avea probleme de ochi, Coloboma, deslipiri de retina, microoftalmie, cataracta.

Susceptibilitatea la boala: scazuta.

Sursa articol zooland.ro

Ciobanesc German


Ciobanesc German

Ciobănescul german este o rasă de câine care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului.
Consideraţia are în vedere asemănările aspectului general. Literatura de specialitate menţionează
folosirea acestui câine din vremuri străvechi de către ciobanii germani, rasa prezentând variabilitate
mare sub raportul însuşirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptânduse condiţiilor de climă şi
climaterice fie modificându-şi talia, viteza de mişcare pentru zonele de câmpie, fie având o talie mai
mare pentru cei cu origine montană. S-a constatat că au existat împerecheri numeroase între câinii ciobăneşti
şi lup, descendenţii fiind domesticiţi şi utilizaţi pentru pază.

Sursa articol wikipedia

Borzoi / Ogar rusesc


Borzoi / Ogar rusesc

Borzoiul este un caine foarte placut, inteligent , mandru , independent , moderat de activ si foarte loial familiei sale. Sunt afectuosi cu persoanele pe care le cunosc bine. Se adapteaza bine vietii suburbane, cu conditia sa aiba o curte suficient de mare pentru a face miscare.

Sursa articol animale.ro

Bulldog-ul Francez (French Bulldog)


Bulldog-ul Francez (French Bulldog)

Se spune ca Bulldogii francezi sint descendentii Bulldogului Spaniol. Se pare ca in 1860 cind Bulldogii erau foarte populari in Anglia, au inceput sa apara unele specii mai mici care au fost duse in Franta unde au fost crescuti de catre crescatorii francezi, care i-au incrucisat cu terrierii francezi. Rezultatul a fost Bulldogul pe care il vedem astazi. Cind a aparut prima data in Anglia, o mare dilema a constituit-o numele pe care il au: cum sa se numeasca bulldog? Unii au fost numiti Toy Bulldogs. Kennel Club i-a inregistrat ca Bouledogue Francais in 1905.

Sursa articol zooland.ro

Bichon Maltez


Bichon Maltez

Constitutia: corp scund si compact
Blana: dreapta si matasoasa, poate ajunge pana la pamant
Culoare: alba
Coada: stufoasa
Capul: rotund
Urechile: drepte
Ochii: migdalati, inchisi la culoare, conturati cu negru
Origine: Melita (Italia), una dintre cele mai vechi rase de caini; se spune ca erau foarte populari in vremea reginei Elizabeth I

Sursa articol petz.ro

Bichon Frise


Bichon Frise

Bichonul Frise este un caine pufos, mic si robust , al carui temperament vesel este evidentiat de coada pufoasa, purtata obraznic peste spate, dar si de expresia curioasa a ochilor sai caprui.

Bichonul Frise este un caine fermecator, gentil, manierat, jucaus si afectuos. Specifica pentru aceasta rasa este atitudinea voioasa, de buna dispozitie, aratata aproape permanent. El este foarte inteligent si are un spirit independent, este indraznet si plin de viata. Nu este un caine plangacios, are un temperament sigur pe el, fericit si maleabil.

Sursa articol animale.ro

Beagle


Beagle

* Origine: Anglia
* Greutate/înălţime: 9-11kg/33-41cm
* Culori: Este acceptată orice culoare
* Speranţa de viaţă: 12-15 ani
* Temperament: Blând, dulce, curios, sociabil, curajos, inteligent, afectuos, calm, au nevoie de dresaj ferm şi constant, vocalizează mult, nu relaţionează bine cu alte animale
* Aptitudini: Câine de vânătoare, câine de companie, folosit pentru detectarea narcoticelor
* Condiţii de viaţă: Se poate adapta şi la viata în apartament dacă are parte de suficient exerciţiu fizic

Sursa articol: Wikipedia

Brac german cu par sarmos


Brac german cu par sarmos

Rasa este suplă, atletică şi plină de graţie. Ea este totodată puternică, datorită coapselor muşchiuloase, ce-i dau posibilitatea să se mişte rapid şi să se întoarcă repede. Are urechi lăsate şi relativ lungi, aşezate în partea de sus a capului. Botul este lung şi puternic, permiţându-i să prindă vânat greu. Profilul trebuie să fie drept sau cu un uşor nas roman. Ochii trebuie să fie cât mai închişi la culoare. Ochii de culoare deschisă sunt un defect. Coada se amputează la câteva zile după naştere, lăsându-se aproximativ jumătate din lungimea naturală.

Standardul rasei prevede pentru masculi o înălţime la greabăn de 62-66 cm, iar pentru femele de 58-63 cm. Greutatea este de cca. 30 kg în cazul masculilor, femelele fiind ceva mai uşoare.
Ţinând cont de faptul că rasa bracului german a fost creată pentru a trăi în preajma unei familii cât şi pentru vânătoare, temperamentul corect este cel de câine inteligent, curajos şi care dă dovadă de multă afecţiune, cooperează şi este uşor de dresat. Timiditatea, frica, supunerea exagerată, indispoziţia sau agresivitatea (în special faţă de oameni) sunt trăsături incorecte. De obicei, bracul german este foarte bun cu copiii, deşi trebuie avut grijă deoarece rasa poate fi mult prea jucăuşă, în special cu copiii mici. Aceşti câini iubesc interacţiunea cu oamenii şi apreciază familiile active, care le dau posibilitatea să-şi elibereze energia. Semnalează printr-un lătrat puternic prezenţa intruşilor pe teritoriul său, cu toate că nu se poate spune că bracul este un câine de pază. Un instinct de vânătoare puternic este corect, ceea ce este uneori periculos dacă aveţi animale mici, precum iepurii.

Sursa articol wikipedia

Brac german cu par scurt


Brac german cu par scurt

Bracul german cu par scurt este un caine de vanatoare robust, puternic, curajos, harnic, un adevarat prepelicar universal creat cu rigoare si tipic german.
Calitatile lui sunt mult mai multe iar polivalenta e bine ilustrata in multitudinea de examene de lucru cat si ipostaze de vanatoare. Ne vom referi aici pe scurt numai la trei dintre acestea.
Dar atat la camp cat si la balta, aportul la vanatul cu pene cat si cu par reprezinta partea care necesita cel mai mare volum de munca in pregatirea bracului german cu par scurt. Pe langa componenta nativa a aportului pregatirea da componenta de disciplina a aportului.
Numai dupa o pregatire indelungata si atenta cainele aporteaza folosind o "priza" corecta a aportului fara sa striveasca, sa muste sau sa smotoceasca piesa de aportat. Deasemenea aportul trebuie facut numai la comanda iar cand cainele ajunge in dreptul vanatorului trebuie sa se aseze fara comanda si sa astepte cu aportul in gura pana cand vanatorul intinde mana si rosteste comanda "lasa".
Cat de frumos este "tabloul" cu cainele in "sezi" in fata sau in dreptul piciorul stang al vanatorului tinand mandru aportul in gura.

Sursa articol deutsch-kurzhaar-vorstehhunde.ro

Bloodhound


Bloodhound

Chien de Saint Hubert este un câine masiv, greoi, cu mers încet şi impunător, copoi prin excelenţă, răbdător, nobil, moderat ca maniere şi foarte iubitor. Corpul, puternic construit este musculos, spatele larg şi adânc. Capul este unul din punctele caracteristice şi importante ale rasei: este bine format, cu craniul înalt şi ascuţit, cu pielea frunţii şi a obrajilor foarte ridată, cu ochii infundati sub arcadele putin proeminente; expresia feţei denotă calm şi maiestate, dar şi puţină tristeţe. Urechile, lungi, proporţionale cu mărimea capului, ataşate jos, atârnă în pliuri grele de-a lungul maxilarelor; trebuie să depăşească ca lungime marginea maxilarului. Coada este purtată intr-o curbă elegantă, tip seceră, mai sus de linia spatelui, însă nu pe spate. Părul, scurt, des şi destul de aspru pe întreg corpul, este moale şi mătăsos pe cap şi pe urechi.

Sursa articol wikipedia

Bassetul albastru de Gascogne


Bassetul albastru de Gascogne

Bassetul Bleu de Gascogne este un caine utilitar, incadrat in grupa cainilor folositi la vanatoare, dar si ca animale de companie. Originile acestei rase, creata prin numeroase incrucisari, sunt foarte controversate. Forma actuala a rasei a fost realizata prin aportul raselor de Griffoni si a Albastrului de Gascogne, la inceputul secolului trecut, de un crescator francez.

Aspectul general este cel al cainelui Basset, fiind considerat o rasa de talie mare, dar de talie joasa, destul de corpolent, dar nu un caine greoi. Dimensiunile corporale trebuie sa respecte niste proportii importante, si anume, raportul inaltime la greaban/ lungimea corpului =5/8; inaltimea la piept /inaltimea la greaban =2/3. Inaltimea la greaban este de 34-38 cm, iar greutatea de 25kg masculii si 22 kg femelele.

Sursa articol animale.ro

Bull Terrier


Bull Terrier

Bull Terrier-ul este intalnit in doua varietati: alb si colorat. Creat prin incrucisarea bulldog-ului cu un terrier, acest caine este tenace, exceland odata in cadrul luptelor de caini. Din fericire, acest sport sangeros a devenit ilegal, Bull Terrier-ul devenind un animal de companie afectuos si hazliu.

Bull Terrier-ul este un caine impresionant. Este puternic si musculos, dar cea mai spectaculoasa caracteristica a acestei rase este forma capului ei. Din profil, capul are forma unui ou. Ochii sunt mici, oblici si caprui, iar urechile sunt mici si dispuse aproape una de cealalta. Gatul, omoplatii si restul corpului sunt musculoase, cu un piept adanc. Coada cainelui este scurta si, in general, purtata orizontal, in continuarea coloanei vertebrale. Blana Bull Terrier-ului este scurta si neteda, putand avea culori diferite: alb, roscat, cafeniu sau dungat pe fond cenusiu. Singurele culori care nu sunt agreate la acest caine sunt albastru si rosu-inchis.

Sursa articol animale.ro

Boston Terrier


Boston Terrier

Boston Terrier este un caine vioi, inteligent, cu blana moale, par scurt, construit “compact”, coada scurta, picioarele puternice iar coloritul este negru cu marcaje albe.

Greutatea standard este divizata in mai multe clase:

*sub 7 kg


*intre 7 si 9 kg


*intre 9 si 12 kg


Sursa articol animalutze.com


Border Terrier



Border Terrier

Este acela al unui caine puternic, robust, cu scheletul bine proportionat, emanand agilitate si rezistenta, dar cu pieptul, toracele si bazinul mai degraba inguste, decat largi. Corpul este acoperit cu un par scurt, foarte aspru, lipit de corp. Capul acestui caine este caracteristic rasei, asemanator cu al unei vidre, cu ochii patrunzatori iar postura corpului este aceea de alerta continua, ceea ce ii confera o infatisare neinfricata, implacabila, hotarata, caracteristica rasei.

Talia acestui caine este de 33-41 cm la greaban masculii, si 28-36 cm femelele, cu o greutate de 6-7 kg, respectiv 5-6 kg.

Sursa articol animale.ro

Bedlington Terrier


Bedlington Terrier

Este un caine foarte inteligent, dar si foarte voluntar si incapatanat. Proprietarul acestui caine trebuie sa fie constient de faptul ca el este un lup in piele de miel, pe care trebuie sa il socializeze atat cu alti caini, cat si cu strainii, de la o varsta timpurie, pentru a evita problemele datorate agresivitatii sale. Odata ce normele sociale au fost stabilite, este un companion loial si de nadejde.

Sunt buni cu copiii si in general se ataseaza puternic de un singur membru al familiei. Datorita dirijarii imperecherilor, astazi aceasta rasa are o personalitate mult mai afectuoasa si mai potrivita ca si companion. Sunt caini vioi, jucausi si veseli.

Sursa articol animale.ro

Bullmastiff


Bullmastiff

Bullmastifful este mai mic decat Mastifful. Caine puternic construit, compact, simetric, musculos da impresia de mare forta. Văzut din orice unghi, craniul este larg şi pătrat; cutat moderat când este in atenţie, dar nu si în repaus. Circumferinţa craniului este aproximativ egală cu înalţimea măsurată la partea superioara a umărului. Obrajii sunt plini. Ochii caprui intunecat sau de culoarea alunei; Urechile sunt in formă de V, pliate spre spate, inserate depărtat şi sus la nivelul crestei occipitale, dând o aparenţă pătratică craniului - ceea ce este foarte important; mici şi mai închise la culoare decât corpul. În alertă vârful urechii este la nivelul ochilor ; gatul este cambrat, potrivit de lung, musculos si aproape egal in circumferinta cu craniul; spatele este scurt si puternic; parul este scurt si dur, rezistent la intemperii, culcat pe corp.


Rasa veche, obtinuta din incrucisarea 40% bulldog - 60% mastiff si probabil cu mici infuzii de bloodhound de la care a mostenit un miros unic intre molossoizi . A fost recunoscuta in 1924.

Rasa a fost creata cu scopul de a însoţi paznicii de vânătoare şi a-i apăra, de a urmări braconierii în pădure, pe distanţe lungi şi pe teren greu, de a-i reţine fără a-i molesta şi de a fi capabil de a acţiona pe orice fel de vreme.

Sursa articol caini-ham.ro

Boxer


Boxer

Boxer este o rasă de câini de talie medie, cu un corp pătrăţos, cu un spate scurt, membre puternice şi un bot scurt şi pătrăţos, cu maxilarul inferior iesit în afară şi cu cute faciale. Muşchii acestui câine sunt bine dezvoltaţi, fermi şi bine evidentiaţi sub pielea întinsă.

Sursa articol wikipedia

Bulldog american


Bulldog american

Dimensiune : talie mare
Inaltime: 48 - 71 cm
Greutate: 30 - 58 kg
Speranta de viata: 12 ani
Ingrijire: minima
Temperament : neinfricat si de incredere
Tara de origine: Statele Unite ale Americii

Caracteristici fizice:

Trasaturi generale: rezistent, atletic, puternic, musculos.

Culoare: oricare, sau combinatii

Blana: scurta, deasa si dura la atingere

Coada: joasa, atarnand

Urechile: asezate sus, de dimensiuni medii; varfurile pot fi lasate in jos. Pot fi taiate.

Corpul : pieptul este lat, iar coastele ies bine in evidenta. Spatele este larg si musculos, linia de sus fiind putin cazuta.

Sursa articol zooland.ro

BEAUCERON-ul


BEAUCERON-ul

Atleticul Beauceron da impresia de putere, libertate de miscare si voiciune, fara a fi deloc greoi. Structura corpului acestui caine este similara cu cea a Malinois-ului Belgian, cu deosebirea ca Beauceron este mai mare, cam de marimea unui Doberman Pinscher. Exista doua culori ale blanii: negru si cafeniu, cu pete specifice: doua romburi deasupra ochilor, cafeniu la baza buzei superioare si a gatului, doua pete cafenii pe piept, cafeniu in partea inferioara a picioarelor si o pata cafenie in forma de lira sub coada. Cea de-a doua tipologie de culoare este arlechin, cu petice de gri, negru si cafeniu. Cafeniul este distribuit la fel ca in prima tipologie si trebuie sa existe mai mult negru decat gri. Nu trebuie sa existe de loc alb. Parul este scurt cu fire ceva mai lungi pe coada si picioarele din spate. Stratul superior de par trebuie sa fie aspru, nicioadata moale sau matasos. Acesta trebuie sa acopere in sub-strat lanos si moale, care asigura buna izolare termica a corpului.

Urechile sunt, in general, scurte, caz in care stau drepte. Urechile naturale sunt pe jumatate indoite. Ochii sunt inchisi la culoare, maronii, cu o expresie mandara si serioasa.

Sursa articol zooland.ro

Briard


Briard

Cainele de rasa Briard are un corp puternic si viguros. Gatul sau puternic si nasul patratos ii confera o tinuta impunatoare. Ochii sunt bine distantati, exprimand siguranta de sine. In ciuda blanii care se gaseste in exces in jurul ochilor, sunt caini care dispun de un simt al vederii extraordinar, vederea periferica fiind si ea un atu al acestei rase.

Sursa articol canise.ro

Bobtail



Bobtail sau Old English Sheepdog

Bobtail-ul, de asemenea cunoscut si ca Old English Sheepdog, este un caine cu infatisare de ursulet de plus, pufos. Adora sa se zbenguie si sa se joace cu copiii, dar la fel de mult ii place sa-si petreaca cateva momente din zi singur, fara sa fie deranjat.
Blana sa deasa si flocoasa necesita multa ingrijire sau vizite periodice la salonul de cosmetica canina.

Sursa articol agenda.ro

Border Collie


Border Collie

Border Collie este un câine care face parte din grupul câinilor pastorali, care îşi are origina în zona de frontieră dintre Scoţia şi Anglia. Câinii din rasa Border Collie sunt consideraţi a fi foarte inteligenţi. Ei mai sunt folosiţi pentru păzitul turmelor, deşi în prezent mai sunt folosiţi pentru alte activităţi ca salvările turiştilor pierduţi în zonele montane, pentru detectarea urmele dupa miros, în probe de dresaj sau drept câini de companie. Câinii Border Collie sunt în general rezervaţi faţă de persoanele străine, dar sunt foarte ataşaţi de stăpânii lor şi de persoanele pe care le cunosc.

Sursa articol wikipedia

Bergamasco


Bergamasco

Caine ciobanesc, caine de paza, caine de companie
Cainii cantaresc aproximativ 32-38 kg la o inaltime la nivelul greabanului de 60 cm. Femelele cantaresc aproximativ26-32 kg si au o inaltime de 56 cm.
Standardul rasei permite abateri la ambele sexe cu pana la 2 cm in minus.
Blana acestui caine are un strat inferior gros, care are tendinta de a se impasli; parul de pe cap si umeri nu sufera aceasta transformare. Roba poate avea o culoare gri complet sau gri cu pete, negru complet, gri-galbui sau cu pete cafenii. Petele albe sunt permise atata timp cat nu reprezinta mai mult de 20% din suprafata robei.
In timpul primului an de viata, pieptanatul este suficient pentru Bergamasco. Dupa aceea, blana incepe sa se impasleasca si va trebui sa smulgeti smocuri de aproximativ 3 cm in diametru cu mana. Parul de pe cap trebuie periat. O baia din cand in cand este binevenita, dar este de preferat sa fie facuta pe parcursul verii pentru ca sunt necesare mai multe zile pentru ca blana sa se usuce.
Cainele este inteligent si extrem de dornic sa munceasca, independent, bine echilibrat si calm, curajos si alert, prietenos si se ataseaza foarte repede de familia sa umana.

Sursa articol zoopedia.ro

Akita Inu


Akita Inu

Constitutia: bine proportionat si musculos
Blana: blana tare, captusita de un alt strat, fin
Culoare: neagra, alba sau maro
Coada: solida si purtata mereu ridicata
Capul: are un stop proeminent, cu nas mare si falci pronuntate
Urechile: mici, triunghiulare si departate
Ochii: mici, maro, de forma triunghiulara
Origine: crescut initial ca un companion de vanatoare puternic pentru nobilimea japoneza din Prefectura Akita, o provincie nordica de pe Honshu; rasa si-a facut aparitia in Statele Unite in anii 50 si 60

Sursa articol petz.ro

Affenpinscher-ul


Affenpinscher-ul

Affenii nu au un regim special de hrănire. În general au un apetit mare, deşi ocazional devin pretenţioşi. Au o tendinţă de a mânca în exces, şi se îngraşă uşor dacă nu este supravegheat consumul de mâncare.
Affenpinscherii trăiesc în mod normal până la 12 - 15 ani.
Câinii din această rasă sunt mici, gen terrieri, cu sprâncene stufoase şi cu o expresie de maimuţă poznaşă. Blana este aspră şi inegală ca lungime de-a lungul corpului ajutând oarecum la expresia lor comică. Au mişcarea vioaie, trufaşă.
Femela sau masculul măsoară între 24-28 cm, şi cântăreşte între 3-4 kg.

Sursa articol wikipedia

American Foxhound


American Foxhound - sau cainele pentru vulpi american

Au un miros excelent si sunt adevarati caini de vanatoare; de asemenea, exceleaza la exercitiile de agilitate, urmarire si paza.

Aspect general: alert, agil

Culori: sunt acceptate toate culorile

Blana: scurta sau de lungime medie si aspra

Coada: asezata destul de sus; usor curbata (nu trebuie sa vina curbata peste spate)

Urechile: asezate destul de jos langa pometi; sunt largi si au varfurile rotunjite

Corpul : spatele este lung si musculos, iar picioarele din spate sunt usor arcuite. Pieptul este adanc si ingust.

Talie : mare
Inaltime: 53-64 cm
Greutate: 30-34 kg
Durata de viata: 12 ani
Ingrijire: minima
Exercitiul fizic: absolut necesar


Temperament: activ si nerabdator

Tara de origine: Statele Unite ale Americii

Sursa articol zooland.ro

Anatolian Sheperd


Anatolian Sheperd - Ciobanescul AnatolianAirdale terrier

Ciobanescul anatolian este considerat de multi ca fiind cel mai bun caine de paza din intreaga lume, in special in ceea ce priveste vitele. Cu origini stravechi in Turcia, aceasta rasa este menita sa reziste climatelor aspre si vietii nomadice. Din acest motiv, ciobanescul anatolian prefera sa traiasca in aer liber. Pe platoul anatolian, cand verile sunt fierbinti si iernile racoroase, ciobanescul anatolian traieste in aer liber pe tot parcursul anului.

Sursa articol dresaj.xcc.ro